About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Saturday, March 19, 2011

Sedikit nasihat untuk SPM's Victims




assalamualaikum :)

baiklah adikadik , memandangkan sekarang dah masuk bulan 3 , hampir ke bulan 4 lah kan , and memandangkan cuti pun dah nak habis , meh sini akak na btau nasihat yg dapat kita kongsi samasama untuk berjaya ye ..

  1. trust yourself that u can do anything u want * nothing is impossible klau dah memang itu kehendak Allah
  2. befriend with all your teachers *jgn mlampau lampau dah la ye
  3. kena suka semua subjek , kena sayang semua cikgu <3
  4. jangan sayang ilmu tuh * dalam konteks ini , maksudnya jangan kedekut na beri ilmu yang kita ada dengan ajar org lain
  5. jangan selfish ketika berdoa , doakan untuk org lain sekali , sb apabila kita doakan untuk orang lain , doa kita lebih makbul
  6. jangan tinggalkan al-quran dan solat
  7. kena lah berusaha nak dapatkan kejayaan . dia takkan datang bergolek depan mata kita kan ?
  8. jangan berdendam dengan orang lain / maafkan semua kesalahan mereka sebelum tidur dan mohon diampunkan dosa kita sebelum tidur 
oke , itu je yang dapat dikongsikan bersama :)
p/s : bile blogwalking , sgt jeles tgk blog org yg kiut miut comel lote .. :( 
suke hati aku la nak guna akak ke , adek ke
ni sebenarnya bebelan papa masa dalam kereta balik dr golf .. hahah

2 comments:

cikkirahaneh :) said...

i am one of the SPM's victims !

grr . memang gilakk takot . huhuu .
tenkiu atas tip :)

Ratna Iman Amirah said...

yeah , all the best ntk segala trial n real SPM okay :)