About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Friday, May 27, 2011

This is not the END !

Assalamualaikum :)


okay .. first of all , midterm exam dah HABIS setelah tiga minggu kami makan dengan buku dan tidur dengan buku . alhamdullilah masih belum ada kes di kelas kami yang mana pelajarnya meminum air rendaman buku atau mengunyah buku teks helaian demi helaian.. but , of course this is not the end guys ! Soalan soalan trial tu dah tak sabar sabar dah tu na keluar and lepas tu bagi kat budakbudak spm .

TAPI , bila exam midterm dah habis.. maknanya.. CUTI !! yeah..
istilah cuti hanya untuk murid murid darjah satu dua tiga empat lima , tingkatan satu dua dan empat * aku suka tulis panjang panjang jd korg pun kena baca panjangpanjang .

TAPI , no more holidays for PMR and SPM victims.. 
TAHU sebab apa ?
SEBAB ada kelas tambahan , teknik jawab segala bahasa yang ada kat dunia fana ni.. 

TAPI , korg boleh enjoy dulu cuti ni.. 
SEBELUM , rasa down yg amat sangatsangat bila dapat result exam.. kankan ?
KECUALI mereka yang memang konfemkonfem hebat macam pakciksiperekalogarithmdalamadmet :)

dan , aku jugak , TAK AKAN DATANG segala kelas tambahan dan teknik menjawab bahasabahasa tu..
SEBAB , hamba Allah ni nak pergi cuticuti seantero dunia..
HEBAT bukan ? Orang belajar , hamba Allah ni pegi jalan jalan..
esok lusa dapat markah exam , orang menangis gembira kau menangis kecewa la sorangsorang

p/s : adakah bahasa yang digunakan di atas bahasa jalanan yang tidak sesuai bagi pelajar SPM macam saya yang sepatutnya menulis menggunakan bahasa baku , perkataan perkataan bombastik , menggunakan segala gaya bahasa metafora dan hiperbola ? terdapat sedikit kemusykilan disini . sekian . 

No comments: