About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Wednesday, June 29, 2011

Ihtifal :)




Assalamualaikum :)

Dulu kata nak tinggal blog kan ? haha .. sorry , tak boleh.. lepas ni INSYA ALLAH boleh..

okay , back to my story 
tadi , SMK Sungai Pusu hantar wakil lebih kurang 18 orang makhluk Allah termasuklah saya , Ratna Iman Amirah bt Mohamad untuk menyertai pertandingan ihtifal institusi pengajian agama (IPA) peringkat negeri selangor dekat SAM Bandar Baru Salak Tinggi.

Antara pertandingan yang ada ialah ,
Kuiz Bahasa Arab kategori menengah rendah dan atas
Kuiz Ilmu Wahyu kategori menengah rendah dan atas
Muhawwarah kategori menengah rendah dan atas
haa , tu jelah..

Saya, syafiqah , amirahafiqah jadi wakil SMKSP dalam kuiz Bahasa Arab kategori menengah atas
bertanding dengan 13 buah sekolah lain..
Alhamdullilah kami berjaya dapat nombor 4pertigebelass :)

Kuiz Ilmu wahyu and muhawwarah menengah rendah dapat johan..
mereka dapat pegi SAMTTAJ 5/7 ni.. nak ikut :((

tapi , takpelah .. redha jea.. ustaz gn ustazah tak kecewa even kami tak dapat pegi samttaj nanti sebab mereka kata , takda nasib na dapat pergi.. beza markah kami dengan num 1, 2 ,3 cuma 1 markah.. memang Allah tak izinkan kami menang..
Mungkin jugak sebab Allah nak bagi peluang kitorang cover balik semua yang dah tertinggal :)

Okay , sabtu ni 2/7 macam biasa lah kan , semua orang tahu , ada larian 1 murid 1 sukan and SMKSP buat hari terbuka,, amek report card , dengar je lah apa teacher nak cakap kat ibupapa :)

Sekian , assalamualaikum :)

Debat arab 8perlimapuluh
Kuiz arab 4pertigebelas
Bila nak dapat johan ? musykil betul ^^,

No comments: