About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Friday, November 25, 2011

Yourself and the thing you write !






Assalamualaikum :)

Pernah tak ada satu masa , korang baca blog orang , lepas tu fikir , 

wahhh . hebat tahap giga blogger ni ! ada rupa, ada gaya , ada otak

haa . mane tau ada otak ? yela , kalau takda otak , macam mana pulak dah dia nak create blog kan. *otak disini bukan maksud kepandaian oke, tapi otak disini bermaksud otak , just BRAIN ! atau lebih dikenali sebagai akal mungkin . 

Orait , 
kadang kala , apa yang ditulis tak semestinya mencerminkan diri orang yang menulis . 
Macam saya sekarang , what do u guys think I am ?

Selalunya lah kan , bila den pi tgk blog orang , pastu baca post dia , i was just like *perhhh , awesome gila dia! muka cantik, tulis pandai , follower ramai , mesti dia excel dalam study punya lah plus gaya pun cantik jugak, tudung hana tajima woo . bak kata makcik makcik yang bergosip dekat kedai runcit , molek beno dibuat menantu budak ni haa.

Kadang kala , tulisan cuma meluahkan isi hati penulis. eventhough ada topik tertentu , dia macam meluahkan pendapat je , terpulang pada orang yang baca jugak la. 

Sometimes , kita fikir, blogger ni mesti stok stok yang hotstuff kat orang sekeliling dia kan ? tapi kadang tu, tak pun, mungkin sebenarnya dia seorang yang pemalu , tak banyak cakap and so on . 

Moral : dont judge a book by its cover . jangan nilai rupa masakan seseorang sebelum anda merasanya. *tapi dalam masterchef , dia nilai rupa masakan jugak. k.abaikan masterchef.

Janganlah kita judge orang , dia ni sombong, dia ni berlagak, dia ni bajet tapi sebenarnya kita tak kenal dia in person pun. Main cakap je . Takbaik tau. Ini dikira berburuk sangka . 
Allah marah kalau kita berburuk sangka ye adikadik. Jadi, biarkan apa yang korang baca, sekadar untuk hiburan. yang baik ambil jadi teladanm, yang buruk jangan lupa jadikan sempadan.

oke , daa :)
SPM : 4 subjects to go bebeh 

p/s : saya dilahirkan di selangor , tapi makayah *baca elok elok, ini bukan maknyah oke saya orang terengganu. Jadi takda kena mengena dengan negeri sembilan . terima kasih :)

With love and regards ,

No comments: