About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Friday, December 16, 2011

10 jenis manusia :)


Assalamualaikum :) 

Mesti ramai yang admit , yang manusia ni ada sangatt banyak kerenah kan ?

Manusia jenis pertama

Manusia yang suka buat muka tak faham even orang dah terangkan kat dia tujuhratus kali. Mesti bengang kan? Tapi pendam je.

Manusia jenis kedua 

Manusia yang tak reti nak control diri bila orang dah usha panas kat dia. Bila orang dah jeling tu, pandai-pandai control sikit apa kita buat oke.

Manusia jenis ketiga

Manusia ni suka sangat melanggar fitrah. Kalau tempat perempuan, lelaki please move aside ! Takpayah nak buat havoc kat situ pulak.

Manusia jenis keempat

Manusia yang tak faham orang dah malas nak layan bila orang tu tak angkat phone calls or reply message dia. 

Manusia jenis kelima 

Manusia yang sangat baik budi bicara sampai semua orang teringin nak rapat dengan dia.

Manusia jenis keenam

Manusia yang menggelabah tak tentu pasal. Semua benda nak dibebelkan. Semuanya salah. Dia jelah yang betul. Orang salah, hah, habis lah kau. Kena pangkah dengan dia. Eh silap , kalau pilihan raya yang dipangkah orang sokong kan ? oke, kena bulat la. 

Alamak, tak cukup 10 la pulak. Takpelah. Next time aku sambung :)