About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Wednesday, December 28, 2011

Pentingkah kasih sayang ?

Assalamualaikum :) 

Haii ^^,

Pada suatu hari..

Tika waktu petang..

saya dengan kakak saya baru balik dari jalan tar, biasa lah, perempuan kan, shopping ah kan, tunggu lah untuk dijemput bagaikan puteri raja dekat lrt gombak tu .




sementara menunggu, kitorang pun nak beli la jagung dalam cup tu .

tengok laa akak yang jual tu, sebelah tangan pegang handphone, sebelah lagi pegang senduk . korang boleh bayang tak ? boleh tak ? eleh, macam lah korang pun tak pernah buat . hihi

Lepas tu cara dia , ganas gilaa wa cakap . aku bisik kat kakak aku .

" Ganas gila dia buat . Agak-agak dia tengah gaduh dengan sape kat fon tu ? "

Kakak aku jawab ,

"Dia tengah gaduh dengan laki dia lah tuh . Dia marah ah laki dia tak tolong, ingat dia suka sangat nak buat jagung" 

hahah . tak guna kan kakak aku ? masuk air jugak kakak aku ni, padahal lecturer .

Aku jawab pulak ,

" Konfem jagung dia tak sedap ni along, buat ganas gila, tak dengan kasih sayang . Orang kata, nak sedap kena ah buat dengan kasih sayang . Ce rase, sedap tak?"

Haa, tu jelah aku nak cerita . 

Moral of the story :

Nak buat sesuatu, kena buat dengan penuh kasih sayang dan ikhlas . Barulah sedap. Sebab tu masakan mak kita sedap . Air tangan dia lagi, ikhlas lagi . Ditambah lagi dengan perencah utama iaitu bismillah dan selawat ^^,




p/s : korang curious tak nak tahu jagung tu sedap ke tak ?! haha c(: