About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Thursday, April 12, 2012

After Two weeks :)

Assalamualaikum :) 


I've just realized that I haven't made any new post for about two weeks.. Only two weeks ?? Rasa macam lama je. kihkihkih.

I haven't made any doodles for about.... 2 months ?? Ah , doodles tak penting.

CASE 1

Few days ago, my Ibu watched Semanis Kurma edisi Kahwin atau Belajar.. If im not mistaken.. itu lah topik dia. Tengok semanis kurma bukanlah isu besar.. kan kan kan ?

Tapi , Tapi , Tapi

Yang jadi isunya .. tiba-tiba dia cakap..

Entah-entah nanti Iman macam tu lah. Nak sangat pergi Jordan kan. Nanti kahwin kat sana.

Kata-kata doa kan ?? Tak nak kahwin masa belajar !

CASE 2

While we're talking about along's wedding ceremony, I said . Ok angah , tahun depan turn kau. Kihkihkih.
She said . Kau lah kahwin dulu. Kau kan nak sangat pergi belajar oversea.

Scholarship tak dapat, jangan berangan oversea. Under the sea belum tentu lagi. Terima kasih JPA for bursary for students with 9A+ and above . SAYA SANGAT LAYAK. Terima kasih :) Terima kasih banyak-banyak-banyak . Takpe, tunggu master and PhD, i'll find a scholarship for me and my husband-to-be-whom-i-dont-know  , So that we can study sama-sama. Kan kan kan ? Pre-U and degree , biar family tanggung. Oryte peeps. NO PTPTN for me ^^, so i'll be the most needy person in student life . Just like my sisters. Biasa lah kan , PTPTN untuk bermewah dulu , beli handphone mahal , beli laptop canggih, beli kamera hebat. Bila kerja , jangan lupa bayar hutang :)



No comments: