About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Tuesday, October 30, 2012

EidulAdha 1433 H

SalamAlaykum :)

Not too late to wish Happy EidulAdha ^^,

26 OCT 2012

Texting and messaging the senior asking , kat mana nak solat raya. Kalau nak solat raya bawah rumah pun boleh memandangkan rumah kita depan masjid , tapi tapi tapi nak dengar khutbah bahasa melayu. Taknak arab. tak paham :p

So, early in the morning ( not that early as we have to wait until egyptians finish performing their solat ) beramai ramai ke Masjid Fattah untuk solat raya. Not that awkward as we are all malaysians. Semua berjubah hitam tapi malaysian je berwarna warni :)

Not much to type so let the pictures speak





Kami pergi beraya ke rumah senior-senior medic tahun 6 , rumah mutazawwijin, dan lain-lain sementara imarah-imarah arab disini senyap sunyi. But, when I'm home I saw mama and baba celebrating eid with their family members. *canceling thought that mama and baba just resting in the house during eid ^^



27 OCT 2012

Korban ceremony at Murur - beside nil river :) 6.45 am ready to watch the untas and kambings and kharufs. Walaupun mereka comel dan busuk namun daging mereka akan tetap diratah (^^)v

Cool breeze, rasa macam bangun pagi pagi nak pergi joging tapi tak. Nak pergi murur nak tengok ustaz ustaz doktor doktor sembelih unta.







Unfortunately, I missed watching kak che doing korban. Only pictures here. Taken from kak keyha's blog.



Selepas murur, program memotong daging korban dan agihan daging at 11 am.






The night after isya' , tazkirah, bacaan doa selamat and sup tulang :)



28 OCT 2012

Majlis penutup SAHARA 1433 H and MEKAR - Majlis Meraikan Pasangan Baru

Kak che called me in Hall just to make sure we are there sebab katanya tak nampak kitorang. Well , we are in front. Showing enthusiasm to watch MEKAR :)

She reminded us not to went home early ( sebab program mekar dia yang uruskan including making pintu gerbang using rak sangkut baju rupenye ) 




29 OKT 2012

Majlis bukak rumah di Karf' Zend dan berjalan jalan di Qaumiyyah :)







Should go to bed now. Tommorow have classes . Aiming to wake up at 4.30 am for early subuh prayer. Need to study for midterm. Waiting for Jaulah to PortSaid :)

No comments: