About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Tuesday, November 6, 2012

Trip to Port Said

SalamAlaykum :)

Friday 2 November 2011

It's a trip to Port Said :)

Pukul 6.30 dah disuruh berkumpul depan baba yaser. Tapi, bas tak sampai-sampai. Pukul 8 ++ baru bergerak. After few hours in bus, sampai di masjid yang tidak diketahui nama. OK, ni sebab lupa tanya. Solat jama' and lunch here. Been to Terusan Suez. Alhamdulillah. Nampak hikmahnya Allah memberi kesulitan membuat keputusan dulu. Digantikan dengan peluang untuk menjejaki buminya yang luas. Alhamdulillah, alhamdulillah. Bukankah setiap sesuatu kesusahan yang diberi akan digantikan dengan sesuatu yang lebih baik ? :)

Now let the pictures speak ^^,

Waiting for the bus with the feminin amirul azdiana :)

Terusan Suez selebar 300 m 


Classmates : Kak keyha, mirul, kak balqis, adlin and fatiha 


Port Said

Motif utama ialah mencari winter coat tapi sambil berjaulah kita merapatkan ukhuwah :)

We were divided into groups of 10 with a musyrifah untuk memudahkan takhfid harga. 
Tapi bila dah ramai-ramai konfemlah ade yang cari sendiri. Termasuklah kita dengan housemate kita. hehe. Nak tunggu kak fidza dia tgh takhfid untuk budak medic lain. Kita suka cuba takhfid and mungkin dressing kita hari tu macam lain sikit, so ade orang panggil kita akak. -,- 

The wintercoat are so bulu-bulu so I tak beli sebab macam over. Kita bukan dekat UK. Kat sini salji pun takde. Selain port said, we went to Port Fuad tapi tak nampak apakah beza antara kedua port ini. Mungkin port said ialah tempat sebelum menaiki feri merentasi terusan suez dan berada di benua africa dan port fuad di benua asia. Pelik . Mungkin kena beli peta besar besar lepas ni :)

Okey till next post. Esok test biophysics. Doakan saya dapat full mark. Amin, amin, amin :)


No comments: