About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Sunday, March 31, 2013

Assalamualaikum :)


Hello hello fellas ^^,

Ana tak tahu la kalau ada orang yang masih nak baca blog yang dah berbulan tak post apa-apa. Well im sory because im busy. With lectures, lab, quizes, mid term exam, hal rumah, hal rumah tangga * k sorry tak kelakar program semua semua semua lah.

Ok tu semuaaaaaaaaaaaaa tipu. Eh tak. Betul. Tapi main reason adalah malas nak top up broadband kerana.. emm.. malas lah. Nak cerita pun malas *pheww..

Sekarang adalah masa mid term exam. Tapi ada assignment. Tu la ha rajin bukak laptop. Kalau tak laptop tu bukak nak tengok cerita-cerita muhasabah diri, cerita cinta dijalan Allah. MasyaAllah. * padahal ber-runningman gelak terbahak sampai gegar satu imarah :p

Eh comelkan guna ana. hihi, ok i'll keep using ana instead of aku.

Nak kata sebulan dua ni gheja duk study je tak jugak. We study, we eat, we laugh, we gossipping and we sleep. Ya Allah. sia-sianya perbuatan kami.

Ana sibuk sedikit, kan dah cakap tadi sibuk sikit. Uruskan program *padahal jawatan tak tinggi pastu pemalas pergi meeting pulak tu* tak senonohnya perangai. Tapi kerana kerjasama, alhamdulillah kerja selesai walaupun masa tu ada kuiz and mid-term exam.

Nak cerita pasal assingment, ana dgn classmate kena buat Human Rights in Malaysia that have similarities with Human Rights in Islam. Tapi masalahnya lecturer tu dok reti cakak english, guane doh pulok tu. So i think there is possibilities that he might google-translating our assignment. kan kan kan.

ok dah. gtg. Having mid term exam now. Practical exam in another one month. And final written exam in another 6 weeks.

Bye-bye fellas. Going back to Malaysia in 10 weeks :)

Ikutkan hati nak cerita cerita cerita tapi malas nak taip ya Allah. Tapi tak malas sebenarnya cuma ketandusan idea seperti padang pasir ketandusan air di musim panas.

Ok sila la rajin tengok gambar-gambar di bawah :)






Close up :)

Hasil Usrah kami :)







Jangan lupa doakan saya cemerlang mumtaz tahun 1 ! :)

Ya Allah, berikan kejayaan kepada Ratna Iman Amirah binti Mohamad. Mendapat mumtaz, mendapat ilmu yang bermanfaat, terangkan hatinya, kuatkan daya ingatannya, murahkan rezekinya. Amin ya rabbal al-amin.


 

No comments: