About Me

Proud to be Muslim. Proud to be the chosen one. Well, all of us are the chosen one by Allah. Waiting for the signs to show up and heals my heart. Pray for me. May Allah bless you :) follow @riamohamad

Saturday, December 19, 2015

Major Throwback #itiktonggekperhentian

Assalamualaikum :)

Woke up early today and feels like bloging hehehe. So hari ni aku rasa nak buat major throwback tentang #itiktonggekperhentian. Its our very own hash tag. Macam biasa nak pergi pulau ni kena fikir banyak kali bila timing yang sesuai, musim hujan ke tidak, laut bergelora ke tidak, pakej apo nak ambik dan last sekali berapa bajet kita nak spend untuk short getaway macam ni.

We've been browsing for Pulau Perhentian like for a year before we decided to go there during our semester break (ni semua sebab calendar SPH tak menentu dengan attachments and stuffs)

Kami ambil pakej pulau perhentian kecil sebab ada long beach pastu lagi cantik katanya. End up we spent about less than RM 400 each for return flight tickets KL-KB, 3 days 2 nights hotel and meals ( 3 times daily + BBQ for last night ), boats and snorkelling package. Perhentian kecil ni lebih ramai foreigners so jadinya makanan lebih mahal dan yeah rasa macam tak sesuai untuk percutian family kat sini (if you know what I mean wahaha)

The first day we took boat around 1.30 pm sebab salah timing yang kami ingat bot dari jeti Kuala Besut pukul 12 tapi sebenarnya bot dari pulau yang pukul 12 T.T. We spent our first day dengan mandi pantaaaaaaaaai yang super jernih masyaAllah Subhanallah indahnya ciptaan Allah. Plan sebenar nak naik windmill tapi lambat sangat katanya takut balik nanti gelap dan bahaya sebab kami taktau jalan.


Time flies real fast and suddenly I was like omg its less than a month for new year. I still remember when I was in form 1 and teacher said things like  PMR which is on 2009 and I would say nahhh its 2 years apart. Long way to go. Suddenly here I am. On 19 Dec 2015. Third year of my degree. Am I the only one who is kept being in the time machine?

No comments: